15% kedvezmény minden ventilátorra VENTI15 kuponkóddal már csak ennyi ideig:

Blog
2022.04.04 10:00

A világítás megtervezése otthonunkban - Beltéri világítások

A világítás megtervezése otthonunkban - Beltéri világítások

Ahhoz, hogy otthonunkban megfelelő minőségű és mennyiségű fényforrások, tökéletes színkompozíciók és ízléses, esztétikus megjelenésű világítások legyenek, óriási szervezési feladatot igényel. Ha éppen építkezés előtt állunk, lehetőségünk nyílik az egyes fényforrások lakásban való elhelyezését és azok számát meghatározni, ám egy már meglévő otthon esetében erre nem nyílik lehetőség, hacsak nem cseréljük, vagy újítjuk fel az egész világításrendszert.

A gördülékeny világítás tervezéshez most elhoztunk néhány praktikát és szem előtt tartandó tényezőt, amelyet érdemes követni, ha a későbbiekben nem szeretnénk árnyékos, rosszul megvilágított helyiségeket az otthonunkban és szeretnénk megfelelő hangulatteremtő hatást elérni.

 

Érdemes a lakást olyan módon megvilágítani, hogy azon helyiségek, amelyekben napi több órát töltünk, vagy mindennapjaink szerves részét képezik jobban megvilágítottak legyenek, hiszen a mi kedvünk is jobb lesz, ha egy fényes szobában töltjük az időt, főleg, ha kevesebb napfény szűrődik be az ablakon.

 

Nézzük meg a főbb helyiségeket, hogy milyen az ideális világítás:

Nappali:

A nappali, mint a legkihasználtabb közösségi tér esetében elengedhetetlen a tökéletes megvilágítás. A nappali méretétől függően választhatunk akár egy, vagy több mennyezeti lámpát, vagy egy elegáns csillárt, illeszkedve a lakás stílusához. Mivel a nappali a pihenés, beszélgetés és együtt töltött idő színtere, így érdemes némi hangulatvilágítással tarkítani a szobát. Ezt elérhetjük egy, a kanapé mellé helyezett állólámpával, vagy süllyesztett spot lámpákat is felszerelhetünk a tökéletes árnyalatok eléréséért. Amennyiben a nappaliban televízió található, érdemes annak fényével is kalkulálni és alá, sem közvetlen mellé nem érdemes lámpát helyezni, hiszen a tévézés során is zavaró lehet és egy plusz fényforrás lenne a tévé fénye mellett.

Hálószoba:

Hálószobánkban a mennyezeti világításon kívül tökéletes harmóniát teremthetünk például egy sólámpával, vagy lávalámpával, amelyek nyugtató hatásaik révén segítenek bennünket könnyebben álomba ringatni. Egy színes Tiffany lámpa is képes a légkört elvarázsolni egyedülálló eleganciájával. Egy hasonló stílusú otthon tündöklő ékköve lehet.

Gyermekszoba:

A gyermek korától függően választhatunk mintás, vagy forma csillárt, növelve azzal a lurkók szobában eltöltött idejüknek a szeretetét - így még a leckeírás is kellemesebb hangulatban telik majd! Ha gyermekünk még pici is biztonságban érzi magát éjszakai fény mellett, akkor válasszunk számára egy állatokat, vagy Holdat és csillagokat ábrázoló lámpát.

Konyha és étkező:

A konyha szintén a társasági élet egyik központja, ezért gondosan meg kell válogatni az ottani fényforrást. Ahhoz, hogy kényelmesen és hatékonyan tudjunk a konyhában sütni, főzni, érdemes pultmegvilágítást felszerelnünk, hogy a munkafelületünk kellőképp fényes legyen. Ez akkor jelent nagy előnyt, ha konyhánk sötét, vagy netán ablaktalan. Az étkezőasztal fölé helyezhetünk spotot, amely hangulatosan megvilágítja a vacsoraasztalt.

Dolgozószoba:

A home office egyre több ember életében jelen lévő munkaforma, így nem mindegy, hogy milyen munkakörnyezetet alakítunk ki magunk körül. Fontos, hogy otthoni dolgozószobánk is remek megvilágítással segítse a munkánk eredményességét. Válasszunk hát egy olyan íróasztal lámpát, amely segítségével mind a papírmunka, mind a számítógép használata könnyebb lesz!

Fürdőszoba és toalett:

Számos kiváló lehetőség kínálkozik mára fürdőszobánk fényerejének növelésére, ha nem vagyunk a mennyezeti lámpák szerelmesei. Választhatunk például egy tükörmegvilágítót, amely tökéletes társ lesz a reggeli mosakodásnál, vagy a szépítkezésnél.Válaszd ki Te is otthonod számára a legideálisabb fényforrást a Fenycentrum.hu hatalmas kínálatából és engedd, hogy a lámpák beragyogják a lakás minden szegletét!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!