15% kedvezmény minden ventilátorra VENTI15 kuponkóddal már csak ennyi ideig:

Blog
2022.05.24 10:00

Elemlámpa kisokos

Elemlámpa kisokos

Beköszöntött a jó idő, a túrázás, kempingezés, az esti horgászat és vadászat időszaka. Természetesen ilyen esetekben mindenképp, de egy téli áramkimaradás, vagy a pincébe való látogatás során is bizony jó ha van kéznél egy megfelelő elemlámpa, mert bármikor szükségünk lehet rá szorult helyzetekben is!

Felmerülhet a kérdés, hogy “minek az elemlámpa?”, hiszen manapság minden mobiltelefon már több erősségű beépített elemlámpával ellátott. Ez így igaz, azonban egy hosszabb áramkimaradás esetén a telefon akkumulátora is merülni fog.

 

Mai blog cikkünkben néhány elemlámpákkal hasznos információt osztunk meg veletek és különböző élethelyzeteket mutatunk be, ahol jó, ha van kéznél egy darab!

Az elemlámpák története:

Az elemlámpák története már az 1890-es évek elején megkezdődött New Yorkban, amikor is Conrad Hubert, az American Eveready Company alapítója szárazelem és elemlámpája segítségével fényt gyújtott. Ezen első fényforrások még kézzel készített lámpák voltak, amelyhez papírt, szálból szőtt csöveket, réztükröt és égőt használtak fel. Az akkori égők és elemek minősége miatt ezen lámpák még igencsak gyenge fényt biztosítottak, ezért zseblámpának nevezték el őket. Az első ilyen Eveready elemlámpa 1898-ban kapott szabadalmat.

Néhány fontosabb évszám:

  • 1910: Az Eveready bemutatta a volfrámszálas izzót.
  • 1967: Megjelent az első Eveready újratölthető zseblámpa.
  • 1970: Az Energizer bemutatta az első vízálló zseblámpáját.
  • 1983: Az Energizer bevezette az első fluoreszcens lámpát.
  • 1996: Az Energizer bemutatta az első LED lámpáját.

Milyen helyzetekben és miért érdemes magadnál tartanod egy elemlámpát?

Otthon:

A már említett áramszünet, vagy a padlás -és pincelátogatás alkalmával igazán jól jöhet, ha van kéznél egy működő elemlámpa, ezért a lakás központi helyiségében, így az előszobában, vagy konyhában érdemes tartanunk egyet.

Úton:

Néha a legváratlanabb helyzetekben lehet szükséged a világításra - legyen ez egy autós/biciklis defekt egy nyári estén, vagy túra, esetleg sátorverés a hegyekben. Egy kis helyet foglaló darabot célszerű magadnál tartanod az utazás során.

Munkavégzés:

Számos éjszakai munkakör betöltéséhez elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás - így a járőrök, biztonsági őrök, szerelési munkálatokat végzők számára is opcionális, ha kéznél van egy jó teljesítményű elemlámpa. Ezen esetekben még inkább javasolt az eszközök tölthetősége és nagy teljesítménye. Extrém esetekben az elemlámpákon túl méginkább a reflektorok javasoltak.

 

Ne feledkezz meg elemlámpád energiaellátásáról sem, tarts magadnál tartalék akksit, pláne, ha egy hosszabb kirándulást tervezel.


Ha Te sem szeretnél világítás nélkül maradni a sötét nyári éjszakákon, akkor böngészd át weboldalunkat! Minőségi, tartós fényforrásokért válaszd a Fenycentrum.hu-t! Kollégáink szakmai kérdések esetén is szíves rendelkezésedre állnak hétfőtől szombatig a +36-30/995-0633-as telefonszámon.

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!