EGLO EXTRA AKCIÓ 13% kedvezménnyel:

Blog
2022.11.24 10:00

Hogyan készülnek a lávalámpák?

Hogyan készülnek a lávalámpák?

Bizonyára már te is találkoztál ezzel az egyszerű, de annál látványosabb dekorációs elemmel, a lávalámpával. De vajon hogyan készülnek? Ennek jártunk most utána és más érdekességeket is elárulunk.

Miből készül a lámpában lévő láva? 

Ezek a lámpában található örvénylő kis gömbök többnyire paraffinviaszból készülnek, míg a folyadék, ami körülveszi őket vízből, színezékekből, és olyan vegyi anyagokból állítják elő, amelyek a folyadék sűrűségét megváltoztatják. Ez utóbbinak kiemelt fontossága van a lávalámpák esetében. 

Használatuk

A lávalámpáknak a bekapcsolás után kell idő, hogy átmelegedjenek, de 1-1,5 órán belül el kell kezdeniük működni: ekkor megfigyelhetjük, hogy milyen különböző formákat vesznek fel a benne található gömbök. A lávalámpa javasolt használati ideje 8-10 óra, ugyanis ennél magasabb működési idő esetében a készülék túlmelegedhet. 

A lávalámpa hatása egészségünkre

A lávalámpák pozitív hatással vannak egészségünkre, jól létünkre: segítenek ellazulni és megnyugodni. Úgy tartják, a lámpában található viasz izzásától és mozgásától könnyebben tudjuk a stresszt levezetni. Ezen kívül a szemeket is kíméli, mivel nem túl erős fényt bocsájt ki, így nem erőlteti meg azokat.

Éjjeli fényként is megállják helyüket

Ezek a lámpák akár éjjel is használhatóak, hiszen elegendő fényt nyújtanak a késő esti, kora reggeli közlekedéshez, anélkül, hogy nagyobb fényerejű villanyt kellene kapcsolni. A gyerekszobában is használhatóak akár, ha a gyermek nem mer teljes sötétségben aludni.

Mikor lettek népszerűek ezek a lámpák?

Legelőször az 1960-as években jelent meg a Dr. Who című műsorban, majd az 1970-es évek végén az eladások visszaestek, de a 90-es évekből ismert Austin Powers filmek ismét felkeltették az érdeklődést a lávalámpák iránt.

A webáruházunkban számos lávalámpa elérhető, amelyekkel nem csak feldobhatod lakásod hangulatát, de a stresszel való küzdelemben is segíthetnek! Fedezd fel kínálatunkat, és szerezd be a legszebb darabokat otthonodba!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!