Blog
2022.10.25 10:00

Őszi, téli világítási ötletek a kertbe

Őszi, téli világítási ötletek a kertbe

Ősszel egyre rövidebbek a nappalok, hamarabb sötétedik, így gondoskodnunk kell a kültéri világításról, hogy továbbra is minden jól látható legyen a külső helyiségekben. Minden udvaron funkcionális területek találhatóak meg, amelyek méretben is különbözőek lehetnek. Ilyenek például a járdák, sétányok, valamint a pihenő területek, teraszok. Összegyűjtöttük most, hogy az előbb említett területekre milyen világításokat javaslunk.

A terasz

Ez az a hely, ahol kellemesen el lehet tölteni az időt egy sütögetés vagy beszélgetés alkalmával, de akár étkezések helyszíne is lehet. Így különösen fontos a megfelelő világítás kiválasztása. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha egy vagy két nagyobb fényforrással szeretnénk kivilágítani a teraszt. Ezzel azonban csak azt érjük el, hogy a nagy fényerejű lámpa vakítani fog. Ezek helyett érdemes több kisebb fényforrás alkalmazása, amelyektől szebb lesz a helyiség és több hasznos fényt fognak szolgáltatni a lámpák. Ilyenek lehetnek az állólámpák és a falikarok, de ha fedett a terasz, akkor lehet akár mennyezeti/függesztett világításra is. 

Járdák és kertek kivilágítása

A járdák és sétányok megvilágítása a hangulat mellett biztonsági célt is szolgálnak. Itt gyakran használnak álló lámpákat, járda burkolatába süllyesztett vagy földbe szúrható lámpatesteket, amelyek remekül megvilágítják az utakat. 

Udvar megvilágítása

Általános megvilágításra kiválóan alkalmasak a reflektorok, azonban ahhoz, hogy praktikusak és energiatakarékosak legyenek, érdemes ellátni őket mozgásérzékelővel. Annak segítségével be tudjuk állítani a megfelelő érzékenységet és lux értéket is.

A Fénycentrum kültéri lámpák kínálatából Te is kialakíthatsz hangulatos és biztonságos helyiségeket, útvonalakat, amelyek ragyogása praktikussá teszi majd a külső helyiségeket.

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!