10% kedvezmény minden LED lámpa árából a LED kuponkóddal már csak ennyi ideig:

Blog
2022.07.05 10:00

Sólámpák

Sólámpák

Téged is érdekel, hogy honnan erednek ezek a méltán nagy népszerűségnek örvendő és igazán mutatós lámpatípusok és milyen pozitív hatásokkal bírnak? Akkor tarts velünk és mai blog cikkünkből kiderül!

Eredete:

Sólámpákat elsősorban nagy, himalájai, vagy parajdi sótörmelékekből állítjáj elő, amelyek egyszerű világítási funkciók betöltésén túl számos egyéb pozitív hatást is kiváltanak.

Már az ókori Egyiptomban is felismerték a sólámpák használatának pozitív hatásait. Meleg, narancsos-pirosas színe révén nyugtat, bennünket is melegséggel tölt el és komfortosabban érezhetjük magunkat. 

Sólámpák pozitív hatásai:

Dizájnos kinézetén túl a sólámpa számtalan pozitív egészségügyi tulajdonsággal bír, melyeket az orvoslás is alátámasztott már statisztikákkal. Nézzünk meg ezel közül néhány kiemelkedőt!

Himalája só felhasználásával készült sólámpák a negatív ionok révén megkötik a pozitív ionokat, tehát elmondható, hogy a lámpák legfőbb előnye a helyiség elektromos töltéseinek kiegyensúlyozása.

Felmelegedés után a lámpa elszívja a párát, a felszíne nedves lesz, ahol aztán felépülnek az ionok. Az ionizált levegő baktériumölő hatása révén kiváló választás lehet érzékenyebben, allergiások számára, így egy szobában elhelyezett sólámpa tökéletes választás lehet, hiszen mérsékli a helyiségben található baktériumok és allergének számát.

Kellemes, meleget árasztó színe révén segíti a hiperaktív gyermekek koncentrációjának fokozásában és csökkenti az alvászavarral küszködőket is. Érdemes lehet a gyermekszobába beszerezni egyet, ha a kicsiknek nehezen megy az elalvás.

Mivel számos légúti megbetegedés alapja a sóterápia, így ezen esetekben is előrelépés lehet a beteg számára, ha sólámpát vásárol otthonra. A sólámpa közelsége és rendszeres alkalmazása elmulaszthatja, vagy legalább csökkentheti a köhögést.


Ha Téged is meggyőzött a sólámpák nélkülözhetetlensége, akkor szerezd be Te is egyedi sólámpádat otthonra a Fenycentrum.hu oldaláról!

10% kedvezmény minden LED lámpára a LED kuponkóddal szeptember 30-ig!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!