Blog
2022.09.06 10:00

Íróasztal lámpák tanuláshoz, vagy otthoni munkavégzéshez

Íróasztal lámpák tanuláshoz, vagy otthoni munkavégzéshez

Beköszöntött a szeptember, újra itt az iskola! Ha szeretnél otthonodban is megfelelő munkakörülményeket, vagy egy tökéletes tanulósarkot kialakítani a csemetédnek, akkor mai blog cikkünket érdemes lesz elolvasnod, hiszen egy kellemes, jól megvilágított környezetben hatékonyabban és könnyebben megy a tanulás, vagy a home office is!

Az íróasztal lámpák fontossága megkérdőjelezhetetlen. A helyiség központi világítása, így például a mennyezeti világítás köztudottan nem fogja az asztalnál végzett munkánkat megkönnyíteni és elegendő fényt biztosítani - főleg a központi fénynek háttal elhelyezkedő egyén előtti felületet megvilágítani.

Lámpatípusok összehangolása teendőinkkel:

A munkaasztal, vagy íróasztal számos teendő központi helyéül szolgál: írás, olvasás, számolás, számítógép használat. Ebből adódóan sokszor a fényintenzitás sem mindegy. Kisebb erősségre van szükségünk például számítástechnikai eszközök alkalmazásakor, mint olvasás, vagy írás esetében. Erre a célra kiválóak az irányítható fényerősségű, szabályozható lámpák, amelyek a különböző aktivitásokhoz igazíthatók.

Ha nem csupán, mint asztali lámpa szándékozunk használni, hanem szeretnénk, hogy otthonunk különböző szegleteiben is hasznát tudjuk venni, akkor érdemes állítható lámpára beruházni, amelyet magunkkal “vihetünk” akár az ágy mellé az esti olvasáshoz, vagy felcsiptetve is hasznát vehetjük a konyhában a recepteskönyv fölött.

A kinézet sem utolsó szempont! Egy-egy formatervezett, vagy elegáns kialakítású darab  nem csak az asztalt, de annak környezetét is igazán feldobhatja. Kisebb gyermekek esetében a tanulósarkot színes lámpákkal, hozzá tartozó színes izzókkal világíthatjuk meg, nagyobb, tinédzser korú gyermekek általában már inkább a futurisztikus, letisztultabb formákat kedvelik, így az egyszerű fekete-fehér, vagy fémes kialakítások is tökéletes választásnak bizonyulhatnak.

Alapszabályok:

Amennyiben jobbkezesek vagyunk, a lámpát az asztal bal oldalára, amennyiben bal kezesek vagyunk, úgy a jobb oldalára helyezzük, így nem árnyékolunk kezünkkel és megfelelő szögben, elegendő fény fogja az előttünk található teret bevilágítani.

Amennyiben asztalnál dolgozunk, érdemes a helyiségben még egy fényforrást felkapcsolni, hogy a sötét és fény ellentétek végett ne fáradjanak el olyan könnyen a szemeink.


Válassz a Fenycentrum.hu íróasztal lámpáinak széles választékából és találd meg a tökéletes “társat” az otthoni munkavégzéshez, vagy tanuláshoz!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!