10% kedvezmény minden LED lámpa árából a LED kuponkóddal már csak ennyi ideig:

Blog
2022.06.21 10:00

Milyen izzót vásároljak a fürdőszobába?

Milyen izzót vásároljak a fürdőszobába?

A fürdőszoba megfelelő megvilágítása bizony komoly dilemmákat okozhat, elsősorban nők számára, ha a sminkelési szokásokat nézzük, de a férfiak dolgát is nagyban megkönnyítheti egy megfelelően kiválasztott fényforrás, ha például borotválkozásról van szó. Nézzük meg milyenek az ideális fürdőszobai fényviszonyok!

Milyen tényezőket vegyél figyelembe?

Fényviszonyok és tárgyak megléte:

A világítástervezésnél elsősorban a lakás kialakítását és adottságait kell górcső alá venni. Hazánkban - főleg panellakások és tömbházak esetében - a fürdőszobák jellemzően ablak nélküli, vagy csak igen kis ablakkal ellátott helyiségek. Ilyenkor kiemelten fontos egy jól megválasztott izzó. Továbbá azt is érdemes mérlegelni, hogy milyen a fürdőszoba felszereltsége - van-e benne kád, zuhanyzó, esetleg mindkettő, a WC-vel egy helyiséget alkot-e, mosógép/szárítógép meglétét is számításba kell venni, hiszen ezek a felületek fényességük révén szórhatják a fényt, vagy a túl sok fürdőszobai berendezés sötétítheti a teret.

Törekedj a természetességre:

A tükör előtt végzett tisztálkodás, kozmetikázás végett fontos, hogy a fényerő és annak beesési szöge, valamint elosztása is optimális, egyenletes legyen. 

IP védettség:

Az esztétikán és fényerőn talán még hangsúlyosabb tényező, amit figyelembe kell venni, az a biztonság, a lámpatestek IP védettségére (erről kicsit részletesebben itt olvashatsz). A fürdőszobai világításhoz a általában az IP44-es és magasabb védettségű lámpatestek ajánlottak, azonban ez az érték a helyiség egyes részein eltérő lehet: kádban vagy a zuhanyban történő használathoz legalább IPx7, a padlótól körülbelül 220 cm magasságig, vagy a zuhanyfalon legalább IPx5 védelemmel ellátott lámpatestekre van szükség. Ezzel szemben a mosdókagyló alatt, vagy a vizesblokkoktól legalább 60 cm távolságra elegendő az IP20-as védelem is.

Fényerő a fürdőszobában:

Az átlagos érték a fürdőszobában 150-200 lumen között mozog, ez azonban a kényesebb területeken, így a tükör környékén inkább 300-400 lumen javasolt a jobb “látásviszonyok” végett. 


Ha minőségi fényforrást keresel otthonodba, vagy a fürdőszobába, akkor válaszd a Fenycentrum.hu kínálatát, ahol több tucat fali, mennyezeti, álló és sok más típusú lámpa közül válogathatsz!

10% kedvezmény minden LED lámpára a LED kuponkóddal szeptember 30-ig!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!