Blog
2022.10.06 10:00

Milyen lámpa való a nappaliba?

Milyen lámpa való a nappaliba?

Megtalálni a megfelelő lámpát a nappaliba nagy kihívást jelent, mivel egy központi helyisége a lakásnak, így sok időt töltünk itt, illetve a hozzánk látogató vendégek is foglalnak majd helyet. Számos tényezőt figyelembe kell venni vásárlás előtt, mi most összeszedtük, mikre érdemes figyelni, és milyen lámpatesteket javaslunk a webshopunkból a nappaliba. A szoba adottságait mindenképp érdemes szem előtt tartani és ezt párhuzamba kell hozni a saját ízlésünkkel, ami valljuk be, nem kis feladat.

Belmagasság: alacsony vagy magas?

Alacsonyabb mennyezetnél egy csillár kevésbé mutat jól, nem tud olyan szépen és elegánsan érvényesülni, mint egy magasabban elhelyezkedő belmagasságnál. Így az alacsony belmagassághoz mi mennyezeti világítást javaslunk, amely szépen árasztja el fénnyel a szobát, és nagyíthatja is a helyiséget.

A nagyobb és magasabb mennyezetű nappaliknál bátran válogathatunk a csillárok között, hiszen szépen mutatnak majd a szoba közepén, vagy az asztal felett. Fontos a nappali hangulatához megfelelő csillárt választani, emelje ki a nappali adottságait. 

A beépíthető lámpák

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek a spot lámpák, melyeknek nagy előnyük, hogy állíthatóak, így bárhová irányíthatjuk a fényt. A beltér megvilágításához kiválóan alkalmasak a beépíthető lámpák, amelyekből LED-es verzió is elérhető.

Egyéb fényforrások

A nappaliban eltöltött idő viszonylag magas, így egyes tevékenységekhez még szükséges lehet más fényforrásokat beszerezni, mint például egy állólámpát, ami olvasáshoz, esti pihenéshez nyújt elegendő fényt. Ha a nappaliban található egy kis dolgozósarok is, akkor asztali lámpára is szükség lesz a megfelelő látás érdekében.

Lámpa a TV mögé?

Leggyakrabban a nappaliban található a háztartásokban a televízió is, amely köré gyakran helyeznek világítást. Mégis milyen való a TV köré? Nagyon népszerűek mostanában a LED szalagok, amelyek remekül kiemelik a televízió hátterét, és elegendő fényforrást biztosítanak az esti órákban. 


A Fénycentrum webáruházában megtalálhatod azokat a nappaliba való lámpákat, amelyekkel igazán hangulatossá teheted otthonod!

Célunk hogy minden VEVŐ elégedett legyen, olvasd el mit írnak rólunk vásárlóink és csatlakozz közéjük Te is!